top of page
Search

Ép testben garantált az ép lélek? – Mert a verseny az verseny, ahol van a győztes és a vesztesek

Updated: Oct 2, 2021

Láttál már könnyes szemű, csalódástól elszomorodott szívű kisgyereket, aki vigaszt keresett nagy fájdalmára, az óvodai sorversenyen elszenvedett csúfos kudarcára?


Mert a verseny az verseny legyen szó akár egy óvodai sorversenyről vagy egy amatőr futóversenyről vagy magáról a nagy olimpiai

döntőről

Egy közös mindegyikben–van egy cél, amit teljesíteni kell, amihez társul egyéni szinten a megmérettetés ténye, a versenyig megtett út, amit pontosan egy fókusz által vezérelve tett meg az ember, hogy: „Képes legyen a legjobbat kihozni magából a verseny alatt”

Minden befektetett energia, minden edzéssel töltött perc azért az egy versenyért volt, azért a néhány percért. Azért a néhány percért, amiben értelmet nyer vagy fájdalmasabb esetben értelmét veszti mindaz a fáradozás, alázatos munka amit belefektettünk a felkészülés során


Helyesen volt a cél meghatározva? Meghatároztad önmagadat számára pontosan, hogy mit jelent pontosan a győzelem számodra?

Testedet felkészítetted a megmérettetésre, de elmédet is ugyan olyan acélossá tetted, felkészítetted, hogy mi fog a verseny során rá várni, hogy mi lesz a pontos feladata a megmérettetés során?


Runner's Worldben cikk velem


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page